Nyt svømmefællesskab skal styrke elitesvømningen i Aarhus

 

Under navnet Aarhus Swim har et nyt elitesamarbejde i aarhusiansk svømning ambitioner om at være den førende klub for de største svømmetalenter i Østjylland. Det er klubberne IHF, Lyseng og Skovbakken Svømning, der har indgået samarbejdet.

 

Aarhus Swim vil skabe de bedste træningsbetingelser for klubbernes elitesvømmere, så de kan blande sig i toppen på landsplan, for årgangs-, junior- og seniorsvømmere.

 

Aarhus Swim vil tage DM-medaljer

Om baggrunden for at etablere samarbejdet siger formand i Lyseng IF, Morten Lindholm, der er talsmand for det nye svømmefællesskab:

   ”Frem til nu har aarhusiansk svømning været fragmenteret i mange små klubber, hvis man ser bort fra AGF Svømning. Det laver vi om på ved at etablere Aarhus Swim. Vi har størrelsen og ambitionerne til at være med helt fremme ved bassinkanten i talentudvikling og træningsforhold, så Aarhus Swim fremover vil løbe med medaljerne til de store stævner.”

 

Samarbejde fremfor konkurrent til AGF

Aarhus Swim bliver dermed en konkurrent til AGF, som lige nu er den største eliteklub i Aarhus, men det nye fællesskab ønsker at have et nært samarbejdede med AGF til gavn for elitesvømmemiljøet generelt og dansk svømning som helhed, som netop oplever en voldsom udvikling disse år.

Aarhus Swim er et såkaldt startfællesskab, der betyder, at elitesvømmerne repræsenterer Aarhus Swim til stævner, selv om de hovedsagelig træner i deres respektive klubber og er medlemmer der.

Elitesvømmerne fra de tre klubber springer i næste uge for første gang i vandet til fælles træning, og det vil de fremover gøre tre gange om ugen på skift i Lyseng, IHF i Hasle og Aarhus Svømmestadion. Her udover kommer daglig træning i klubberne.

 

Ny Langbanehal i Aarhus?

Aarhus Swim planlægger at optrappe den fælles træning inden for de kommende år og vil melde ind på mere træningstid på Aarhus Svømmestadion. For at skabe et af landets bedste træningsmiljøer er det nødvendigt at alle eliteklubber i Aarhus kan træne mest muligt på langbane på Aarhus Svømmestadion eller i en ny træningshal i Aarhus.

 

I alt repræsenterer klubberne cirka 3000 svømmere. Dermed har Aarhus Swim et solidt fundament for at skabe et kontinuerligt flow af årgangstalenter og medaljetagere til Danske Årgangsmesterskaber og på sigt også på seniorniveau.

 

På vegne af Aarhus Swim,

 

Morten Lindholm, Formand IF Lyseng

Kim Thorsell, Formand VIK Skovbakken Svømning

Flemming Lauth Nielsen, Formand IHF Svømning